lauantai 4. tammikuuta 2014

Hikka tokoilee

HOHHOIJAA! :DOhessa huomenna 7kk täyttävän pikku-Hikan tokoja tältä päivältä. :) Ei tavallisesti oteta tuollai sekasin kaikkia liikkeitä vaan oon nyt oikeasti koittanut tehdä tavotteellisia / suunniteltuja treenejä... :) Tehdään siis kolmea tai kahta eri harjoitusta per treeni. Mut siis videon ajatuksena oli nähdä, miltä meijän touhu näyttää. Ja siltähän se näytti, että pahaa teki kattoa... :D Ei Hikkaa, mutta itteeni. :D Annan sille jatkuvasti vaihtelevaa palautetta samoista käytöksistä... Ja mun kroppa, mun kroppa elää näköjään omaa elämäänsä, jota en ite tiedosta. Taidan heittää ton videokameran mäkeen ja jäädä harhaisen tyytyväisenä tälle kehityksen tasolle.... :D No en. Kävis mieli.

Ja toi meidän leikki, en mä oo sitä osannu oikein kouluttaa... Alkuun leikittiin kahdella lelulla ja odotin sitä päivää, kun se toisi mulle sen lelunsa (tai tulisi edes askeleen sen kanssa mua kohti) niin pääsisin kunnolla palkkaamaan. Kävin hakemassa lelua pois kun lähti yksinään nakertamaan sitä... Kutsuin sen luo ja kokeilin makupaloihin vaihtoakin... Sitten kun sen kutsuu luo niin se jättää lelun niille sijoilleen ja tulee iloisesti kattomaan, että "mitäs ny?". Pitäis varmaa ihan noudon omaisesti kouluttaa toi leikki? En tiiä. Nyt oon kuitenkin keksinyt, että kehun sitä paljon kun jää pureskelemaan leluaan mun jalkojen juureen ja siitä sitten leikitän lisää. Ehkä siitä on vaan niin älykivaa pureskella sitä lelua ja se on valinnut palkkautuvansa siitä? Tai sitten se on päättänyt, että meidän leikki on sellaista, että "toi akka hakee sen lelun multa eikä toisin päin". :D No ei tämä nyt mua sillai haittaa, ihan kivaa meillä kummallakin on leikkiä silti. :) Mut on se vähän noloa agilityssakin aina putkeen ryömiä hakemaan se siltä takaisin. xD Tai no emmä jaksa tuommoisia oikeestaan miettiä, itellemmehän me harrastetaan.

Aaaa, tiettekö mistä oon ylpee! Hikkis on eka koira, jolle oon noin suurinpiirteen sinnepäiks jo saanu opetettua alokasluokan liikkeet PELKÄSTÄÄN sheippaamalla (shaping). :) Musta on hauskaa, että nykyään se on aktiivisesti itse rohkeasti käytöksiä ehdotteleva. :) Mulle on myös tärkeetä, että sillä on hyvä itsetunto treenatessa, eikä se pelkää epäonnistumisia ja kaikki mitä tehdään perustuu vapaaehtosuuteen. Uskoakseni tää koulutustyyli sopii sille siihen kaikkein parhaiten. :) Etenkin tollasen nokkelan ja vilkkaan koiran kanssa tää on myös itelle innostavaa ja palkitsevaa. :) ...nii ja ponien ja kissojen ja ja ja... kaikkein kanssa, MUN MIELESTÄ. :D

Ja hei, eiks alaki seuraaminenkin muistuttamaan jo vähän seuraamiselta yhdessä käveleksimisen sijaan... :D Sitä ollaan tosi vähän treenattu kun pääosin tokoillaan tallin käytävällä ja siellä ei niin hyvin mahu tekee. :) Videolla palkkaan sen aika epäloogisista kohdista. Hoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti