lauantai 20. toukokuuta 2017

Kisoja, kontakteja

Siinäpä ne tärkeimmät. Kontaktit on olleet nyt tehokuurilla. Lähinnä oma toiminta treeniympäristöissä ollut tarkassa syynissä. Ja nyt on kriteeri treeneissä pitänyt lähestulkoon 100%, joku vahinko ehkä sattunut. Lisäksi on nyt toimintamalli tuohon kisakontaktivirheeseen / varastamiseen. Eli ajatuksella "Vitosella ei tee mitään" oon lähtenyt viemään kisahommia eteenpäin. Eli jos on yksikin rima / kielto alla ja lähtee ilman käskyä kontaktilta, niin koira syliin ja pois kentältä. Sama sitten jos on nolla alla ja hyppää, niin välitön koiran pois vienti. Nyt olen päässyt yhdellä radalla kisoissa ja yhdellä radalla mölleissä näin tekemään. Ja täytyy sanoa, että mölleissä kun oli sitten uusinta rata tämän jälkeen, niin kontaktit pysyi kuin liimattuna. Eli ehkäpä siitä jotain hyötyä voisi olla. Toki epäloogisuus tuossa, että jos on nolla alla ja ei pysähdy, mutta koitan vielä jotenkin saada ne nolla SM-kisoihin kasaan. Tänään oikeastaan ratkeaa lopulta yritänkö enää, eli tänään menossa kisaamaan 4 rataa taas Anne Tammiksalun radoille, jotka ainakin viimeksi olivat varsin haastavia joskin ihan mukavia, todella paljon epäsuomalaista rataa.

Seuran omissa kisoissa kisattiin viime viikonloppuna ja saldona oli 0 - Hyl (kannoin koiran ulos) - 5 (rima). Tosi tyytyväinen olen viikonlopun saldoon. Ajoittain tuntui, että on löytynyt yhteinen tekemisen meininki :) Koitetaan pitää tämä myös tänään =)

Torstain treeneissä tosin oman alhaisen mielentilan ja koiran kuuntelemattomuuden jälkeen tulin muutaman minuutin jälkeen tulokseen, että ei kannata tehdä. Tuo on kyllä hyvä kun on alkanut näkemään milloin ei itse pysty antamaan parastaan ja on mieleltään siinä tilassa, että hermo menee ja osaa lopettaa tekemisen. Ei siitä kyllä ole _mitään_ hyötyä tehdä huonossa mielentilassa. Varsinkin Einsteinin kanssa joka on niin nössykkä että kun vähän korottaa ääntä niin lähtee luikkimaan piiloon :D

Iloisuutta pitää hommassa olla, silloin kun hymyilyttää tuntuu menevän kyllä ohjauskin paremmin =)

Laitetaan loppuun vielä nuo Sert-A rata ja vitoshyppäri (oli muuten 2 nopein aika, siitä huolimatta että luki yhden ohjauksen takaaleikkauksi ja lähti väärään suuntaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti