tiistai 21. tammikuuta 2014

Valmennusryhmän antia

Ollaan Agi-kotkien valmennusryhmässä, minä Teslan kanssa ja Maija Hikan kanssa. Ryhmää vetää Sami Wessman. Työvuoroista johtuen olin ensimmäisellä treenikerralla sitten molempien kuonolaisten kanssa treenaamassa. Hikan kanssa en ollut tehnyt juuri mitään koskaan, joten lauantaina ennen tuota sunnuntain koulutusta kävin pika pikaa tekemässä vähän putkia ja siivekkeitä Hikan kanssa. Hyvin tuntuu tekevän niitä asioita joita on harjoiteltu, uusia asioita menee ensin kävellen ja sitten kohta melko täysiä, on se vaan melkonen! :-)

Sami oli tehnyt radan jossa pätkä kerrallaan pystyi harjoittelemaan monenlaisia asioita. Hikan kanssa aloitettiin valssin harjoittelemisella ja kyllä täytyy sanoa, että kun oman ohjauksen sai kohdalleen niin tuo koirahan on ihan eläin tuossa hommassa :-D Hikan kanssa treenattiin myös muutama putkiralli jossa kävi ilmi, että jos itse on putken "ulkopuolella" on Hikalla vähän epävarmuutta. Eli näitä treenataan lisää, putkikulmia ja lähestymisiä ja irtoamista! Hyviä ideoita tuli myös muutenkin koiran irtoamisen treenaamiseen, ihan kahden hypyn voimin pystyy melkoisiin harjoituksiin. :-)

Teslan kanssa sitten koitettiinkin suorittaa koko rata. Minun suurin ongelma Teslan kanssa on se, että saatan Teslaa joka esteelle aivan liikaa, enkä luota esimerkiksi takaakiertoihin juuri ollenkaan, vaikka tiedän sen osaavan ne erittäin hyvinkin. No näihin ongelmiin paneuduttiin ja kyllähän siellä saatiin sekunteja pois radalla helposti kun hieman ohjaajaa opastettiin! Muutamia uusia ohjaustekniikoita opittiin ja muutenkin paljon sellaista "yksinkertaistettua" ajattelutapaa tuli lisää. Radan suoritus sitten.. päästiin me muistaakseni esteelle numero 17 jossa Tesla päätti valita väärän pään putkesta, vaikka itse kuulema ohjasin ihan oikein.. noh porokoira on porokoira, ehkä tuossa on osaltaan se oman ongelman ydin, välillä ns. oikeasta ohjauksesta huolimatta koira päättää tehdä ihan eritavalla, joten sitten varsinkin kisoissa on oppinut "varmistamaan" kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin paikat. Tesla oli kyllä todella hyvässä vireessä ja tekikin ensimmäiset treenit todella hyvin! Jälkimmäisellä osiolla tuli jo selkeästi treeniväsymys ja vire tippui noin puoleen alun huippuvireestä!

Ensi kerrallakin olen vielä molempien karvakuonojen kanssa, kun Maijan työvuorot eivät olleet kovin suotuisia näihin valmennuksiin. Vaikka Hikka ei niinkään minun koira ole, saatan tässä isäkuukauden aikana kerran jos toisenkin käydä treenamassa Hikan kanssa :-)

Hyvä fiilis jäi ja molemmat koirat ovat kyllä todella hyviä! Jotain mennyt koulutuksessa perille, vaikka ohjaamalla sitä aina koittaakin pilata :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti