keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Mullistavaa!

Noniin, on taas taukoa ollut kirjoittelusta. Mutta nyt on kyllä tapahtunut taas omassa ohjaamisessa ihan mieletön Ahaa-elämys. Ville Liukan koulutuksessa itseasiassa oltiin ja siellä oli aika juostavaa pätkää. No päätin itsekseni, että minähän poika juoksen ja kerkeän niihin kohtiin mihin olen aikonutkin. Ja kappasta vaan, pää kunnossa kulki näköjään jalatkin. Luotto koiraan kohdilleen ja täysiä pinkomaan, ai että olikin muuten älyttömän hyvä fiilis!

Tätä samaa ajatusta sitten lähdin toteuttamaan myös kisoihin. Lauantain kisoissa Vantaalla huomasin, että kun juoksee niin täysiä kun vaan pystyy, tulee annettua ohjaukseen ihan kaikki, ei tule paljoa mietittyä muita asioita. Jokaiselta radalta tullessani, voin sanoa suorittaneeni urheilusuorituksen. Fiilis oli ihan järkyttävän hyvä. Tulokset Hyl, (yksi rima alas ja sen jälkeen ohjaus romahti), 10 (Puomin ja A:n alastulo, jep, kontaktit lähti taas treenin alle) ja sitten hypäriltä vitonen, yhdellä rimalla. Ei kieltoja, kaarrokset paljon pienempiä kuin laiskan miehen ohjauksella. Ihan huippua! Kotkassa sitten oli seuraavana päivänä kisat, arvata jo saattoi, että kontaktit ei toimi, kun olivat ihan rikki menneet ja niinhän se oli. Mutta oma fiilis radoista oli todella hyvä, annoin taas kaikkeni. Hyppäri oli niin kauan hyvä kunnes tuli välistäveto, jossa olin vaan aivan järkyttävän myöhässä. Eli välistävedot treeniin, niin peruuttaen kuin japsityyppisellä viennillä. Ai että, hirveen hyvä fiilis! Agility on taas kyllä niin maan mahtavaa! =)

Oltiin myös kisaamassa Teslan kanssa. Viimeksi olen kisannut virallisissa kisoissa kolmisen vuotta sitten, viime kesänä yhdet möllikisat kävin juoksemassa ja taisin kerran tässä joulun alla käydä treenaamassa. Tuloksena oli 1 yliaikanolla (0,45s yliaikaa) ei oikein lähtenyt alkuun kulkemaan ja sitten hyppärillä hyllytettiin tokaviimiselle hypylle, kun en muistanut, että Tesla hakee AINA takaakierron jos on pienintäkään signaalia siihen suuntaan :-D Mutta olipa Teslankin kanssa juokseminen aivan erilaista, kun juoksi täysiä joka esteen, ei antanut hakea mitään estettä vaan koitti mahdollisimman loppuun saakka viedä ja hakea putkilta yms. Vielä vähän pitäisi tuota putkista hakemista parantaa, niin voisi pysyä vauhti päällä paremmin. Mutta selkeästi nopean koiran ohjaaminen on tuonut todella paljon myös tuohon hitaamman koiran vientiin. On se Tesla vaan aika kone, osasi kaikki kyllä hienosti vaikka treenimäärät on olleet aivan naurettavat :) Olipa kivaa tämäkin agsa! =)

Antakaa hyvät ihmiset kaikkenne radoilla, tuo mielettömän fiiliksen suorituksiin!!

Pistetään nyt Teslan kunniaksi Teslan radat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti