maanantai 27. maaliskuuta 2017

Treenikohteet

Tuntuu kiertävän kehää tämä, oma treenaaminen. Lähdössä pysyminen, kontakteilla pysyminen. Eli paikallaanolo ylipäätään, on vaan ihan järkyttävän vaikeaa pikku Einsteinille.

Pitää vaan näköjään treenata ja myös muistaa ylläpitää noita taitoja, tuntuu olevan kuitenkin ylivoimaisesti vaikein asia oppia tuo paikalla pysyminen.

Kontaktit on jotakuinkin tällä mallilla:

Ja lähtö paikallaan pysyminen jotakuinkin tällä mallilla:No, pitää vaikeuttaa ja ylläpitää. Sinällään ihmettelen tuota lähdössä pysymisen vaikeutta, teen jokaisissa kisoissa aika vaikeita ylläpitotreenejä, missä on häiriökoiria, kuuluu tuomarin pillin vihellys yms. mutta siitä huolimatta, satunnaisia varastuksia tapahtuu ja kun sitten koittaa olla niin, että ei ajattele varastamista, niin ei osaa reagoida siihen myöskään oikealla tavalla. Ylipäätään mun on ihan turha lähteä kouluttamaan koiraa kisaradalle, aika huonoja tuloksia tulee kun kisamoodi päällä ei kyllä yhtään ole ajatukset kasassa koiran kouluttamiselle... reaktiot aivan liian myöhään, vääriä reaktioita ja palkkaus aika ontuva kun en osaa oikein järkevästi käyttää suullista palkkausta. Toinen treenikohde johon tulen nyt pistämään pääpainoa, on kääntyminen. Ajateltiin kokeilla tuollaista tikapuutreeniä jotta oppisi vähän käyttämään paremmin takapäätään. Alla siitä video.


Ajoissa oleminen on toki parantanut käännöksiä, mutta esim. 180 asteen käännökset on aika pahoja ja aiheuttaa meidän tekemiseen aina hirveitä lenkkejä. Jos saisi tuon kääntymisharjoittelun käyntiin huhtikuun alusta, niin ehkä toukokuussa jo olisi tuloksia nähtävissä. 

1 kommentti:

  1. Myös ihan normi tikkailla maassa pystyy treenaamaan jalkojen ja erityisesti takajalkojen hahmottamista, ja tietty peruuttamisharjoituksilla, mutta empä tiedä onko Einsteinilla oikeasti ongelmaa hahmottaa takapäätänsä, vai johtuuko se kääntymisen vaikeus jostain muusta kuitenkin. Mun mielestä on aina näyttänyt että Einsteinillä on kropan hallinta tosi hyvä.

    VastaaPoista