lauantai 19. maaliskuuta 2011

Teslan treenipäivä

Tänään olikin tiedossa Teslalle oikein kahdet agility-treenit, ensin pienemmällä porukalla omineen ja sitten myöhemmin alkeiskurssin muodossa.

Aamupäivän treeneissä käytiin Teslan kanssa läpi vanhoja oppeja putkista, hypyistä, puomista ja muutaman kerran myös keppejä testattiin. Uutena otettiin pussi, jonka tiesin tulevan myös eteen alkeiskurssilla tänään.

Putket ja hypyt alkavat olemaan jo kohtuullisella mallilla näin 4-5 treenikerran jäljiltä, puomina toimi tällä kertaa vähän huterampi versio ja siitähän Tesla hieman pillastui ja tätä hiottiinkin treenien lopussa jonkin aikaa, jotta saatiin koira menemään taas ilman pelkoja. Pussin kanssa ei ollut mitään ongelmia, muutaman kerran houkutteli kissanruuan kanssa ja koirahan menikin sen jälkeen ilman mitään ongelmia. :-)

Iltapäivän treenit olivatkin taas Teslalle varsin rankat, pitää haukkua kokoajan kun on kerran ihan vieraita koiria ja eihän niitä voi olla vaan haukkumatta.  Ensimmäisen kerran mentiin ihan tuollainen melko lyhyt ratatyyppinen suoritus, puomi, aita,aita, putki,aita,putki. Aamupäivän puomiepisodin jälkeen olin varovainen puomin suhteen ja lähdin tukemaan Teslaa liikkeelle lähdössä, mutta melko turhaan, varsin rohkeasti meni koko puomin ja osuipahan kontaktitkin kuten piti. Puomin jälkeen muut menikin hienosti sarjana :-) Sai jo olla melko ylpeä Teslasta (vaikka kokoajan se haukkuukin) 

Otettiin myös pienen radan jälkeen keppejä, huomasin että pitäisi treenata tuo naksuttelu myös toiselta puolelta, tällä kertaa meinasin sotkeutua omiin ajatuksiini. Muutaman kerran mentiin myös kepit verkkojen kanssa, josta tosin luulen, että ei Teslan tapauksessa ole suurta hyötyä, pitää lumien sulettua kyllä tehdä itselle nuo kepit ja treenata, näyttäisi että kepit keinun ohessa on Teslan koetinkivet.

Kaikenkaikkiaan varsin onnistuneet kahdet treenit takana ja hyvin väsynyt Teslakin tuolla unta tuhisee! :-)

Ohessa linkki mistä löytyy nuo mitoitukset agility-esteille, pitääpä tehdä rakennussuunnitelmat :-)
Agility-esteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti