sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Einsteinin mietteet

Treenattu on, melko paljon. Vähän on aloitettu jo treenaamaan myös keppejä, sisäänmenoharjoituksia tekemällä, laatikkoa kontakteja varten ja sitten paljon ohjaustekniikoita ja oman itsensä treenaamista täysin erilaisen koiran ohjaamiseen mitä on ennen tottunut. Laatikkotreeniin on otettu nyt lisätekijäksi myös etutassujen paikka, jotta sitten loppujen lopuksi koira olisi aina samassa asemapaikassa, oli ohjaaja sitten missä vain. Pää saa siis tietysti kääntyä, mutta kroppa pitää olla kohdillaan myös etutassuja myöten. Haastava ja pitkä tie, mutta uskomme, että se on myös palkitseva tie.

Hyviä neuvoja on tullut koulutuksissa esiin, joissa on nyt ruvettu käymään Einsteinin kanssa Teslan sijaan. Tällä hetkellä koitan ohjata mahdollisimman paljon ilman käsiä ja ilman ääntä. Tuntuu tekevän ihan hyvää omalle ohjaamiselle kun joutuu vähän enemmän miettimään mitä tekee, näkee myös ajoitusvirheet todella hyvin kun ei ole mitään "AITA AITA AITA" huutelua häiritsemässä.  Ilman käsiä paljolti sen takia, että Einstein on niin paljon treenannut alkuvaiheessa minun kanssa, ja saanut turhan usein palkan kädestä (lelu on lentänyt kädestä), että heti jos on kädet epämääräisesti niin ruvetaan tutkimaan olisiko siellä jotain palkkaa. Toisaalta myös, oma vartalon suunta tulee paremmin esiin kun ei käytä käsiä, ja tuota vartalon suuntaa Einstein tottelee todella mallikkaasti. Alla vielä videonpätkä tuosta "kädettömästä" ohjaamisesta, tuon jälkeen sitten käytiin vielä tuota ääntä poistelemaan :-)



Kyllä tässä vähitellen alkaa uskoa siihen, että saattaapahan tuotakin eläintä oppia ohjaamaan jotenkuten mallikkaastikin vielä, kunhan jaksaa treenata :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti