maanantai 2. huhtikuuta 2018

Treenikohteita

Yksittäisistä koiralle opetettavista asioista treeniä vaatii eniten1. kepit, keppien alotuksista tullut vuoden sisään eniten virheitä 
2. linjan suuntaiset hypyt sekä takaakiertoina että suoraan hypättynä
3. Kontaktit

Kepeille vienneissä useimmiten ongelma on että menee ykkösvälistä kolmanteen väliin. Uskon että osalta on koiran "osaamattomuutta"ja osalta sitä, että lähden liikkeelle liian aikasin. Pitää vahvistaa koiran tekemistä, että voin lähteä liikkeelle / olla liikkeessä. Ylipäätään tarkoitus saada koira tekemään kepit niin, että voin itse tehdä mitä vain. Tuntuu olevan nykysellään aika trendi nuo vaikeat keppikulmat ja puolenvaihdot kepeille, eli niihin pitää saada lisää vahvuutta. 

Linjan suuntaiset hypyt ovat olleet meille vaikeita aina, kovalla vauhdilla kun tulee, niin lähtee helposti poispäin minusta ja juoksee vain hypyn ohi. Näihin nyt lisätreeniä ja näissä myös, että pitää koiran suorittaa vaikka tekisin vähän huonon ohjauksenkin. Nämä kohdat on usein sellaisia, että joutuu etenemään kovaa, eikä varsinaisesti vahvaan ohjaukseen olisi välttämättä aikaa, niin vahvistetaan siis estefokusta noihin.


Kontaktit on mun ongelma lähinnä, kun en osaa pitää kisoissa kriteeriä kun se kisaaminen on niin kivaa. Varsinkin A-esteen kanssa on todella vaikeaa pysähtyä. SM-nollajahdin loppuessa kesäkuun alussa, otan (riippuen siitä päästiinkö kisoihin vai ei) projektiksi juoksari A:n. Sitä millä metodilla teen ja millä aikataululla se tulee onnistumaan jää nähtäväksi, mutta kesälle siis tulossa mielenkiintoinen projekti :)

Sitten ohjaajan kehityskohteita

1. Lähtönopeus
2. Peruskunto
3. Kriteerin pito

Siinäpä noita kehittämisen kohteita, pitää parantaa juoksukuntoa ja nopeutta. Tämähän ei tietysti vaadi muuta kuin juoksuharjotetta, parikytä kiloa painoa pois ja silleen! Helppo keissi! :D Kesällä tarkotus vetää seuran sisällä fysiikkatreenejä kerta viikkoon, ehkä ne saa pitämään jonkinnäköistä liikunnan iloa yllä :) 

Kriteerin pito! Tämä on kyllä taito jota pitää harjoitella, oon niin semmonen "hitto ku nyt on kivaa" tyyppinen ja jää vähän kriteerin pitäminen toisarvoiseksi. No ei sillä, yleensä meillä onkin kivaa, mutta tosiaan vähän roiskimistahan tuo sitten saattaapi olla... pitää muistutella itseä tästä joka treenissä niin ehkä se kohta alkaa olemaan se oletusmoodi =)

Ei paljoa kehitettävää... 2019 vuosi on meidän vuosi sitten! =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti